Skip to content

Želiš li nešto više?

Dragi mladi,

što najviše zaokuplja vaše misli? Jesu li vaše misli zaokupljene prijateljima, zabavom, kupnjom novog pametnog telefona ili možda problemima, pitanjima o smislu života, učenjem, školom, poslom, trenutnom situacijom u svijetu, slikom o sebi? Za neke mlade osobe život znači uživanje, neki su samo cool, no malo je onih koji su zapravo radosni. Čak i oni koji to tvrde i naizgled uživaju, duboko su u sebi ponekad nesretni jer nisu ono što su željeli postati, nisu kao drugi i nemaju stvari ili popularnost koju imaju njihovi prijatelji i poznanici. Zbog toga se mogu osjećati nevažnima, ispraznima, zanemarenima ili nevoljenima. Kada dobiju ono za čime čeznu, osjete trenutak radosti, ali i to brzo nestaje. Nove stvari samo su nekoliko dana nove i ne mogu donijeti ono trajno u naša srca. Ne mogu donijeti NEŠTO VIŠE.

Vi ne trebate živjeti kao ostali, pozvani ste na više. Možete imati radostan i ispunjen život! Više ne morate imati nedostatak radosti, osjećati se nevažnima, ispraznima, zanemarenima ili nevoljenima. U današnje vrijeme velik se naglasak stavlja na materijalizam i vanjski izgled. Nekada su mladi toliko zaokupljeni vanjštinom da ne stignu zaviriti u svoju nutrinu. Dobro je brinuti se o sebi i svom izgledu, ali ako samo brinemo o sebi i svojim potrebama, to nas može odvesti u sebičnost. Živimo li tako duže vrijeme, to nas može odvojiti od naših prijatelja, važnih trenutaka i odluka u životu, a na kraju i od Onoga koji nas je pozvao na više. S vremenom ćemo razviti razne osjećaje, a neki od njih su tuga i nedostatak smisla. Tada je vrijeme za novi početak.

Kako biti stvarno radostan, a istovremeno zadovoljan samim sobom? Za to je najbolje zaviriti u Knjigu života – Bibliju. Ona govori o tome kako smo stvoreni, zašto smo stvoreni i koji je smisao našega života. Biblija je Božja riječ, pismo od Boga, Božji priručnik, Njegovo ljubavno pismo nama te ono nešto što nam treba da bismo izgledali, osjećali se i živjeli bolje. To pismo od Boga je ono nešto više za čime većina nas traga u životu. Kad redovito čitamo Bibliju, upoznajemo sami sebe, uviđamo koje su to istinske vrijednosti svakoga ljudskoga bića, upoznajemo svoje srce i pronalazimo ono na što smo pozvani. Otkrivamo talente koji su nam dani.

Bog želi da dopremo do najdubljih pora svojeg srca. Želi da upoznamo svoje potrebe, snage i slabosti u kojima nam On želi pomoći. Stalo mu je da shvatimo kako nas je stvorio za sebe, da smo mu izuzetno dragocjeni, da nas voli i da je dao svog Sina Isusa Krista kako bismo imali novi život s Njim. Stvorio nas je na svoju sliku. Njemu je najvažnije naše srce, a iz njega izviru sva dobra. U trenutku kada se prepustimo Njemu, tada počinjemo zračiti radošću i mirom bez obzira na svoj fizički izgled, uspjeh te okolnosti, jer promjena koja se događa u nama ubrzo će zračiti na van. Na taj način zavoljet ćemo svoj život više kao i sve ljude koje nam Bog stavi na put. Ako se odlučimo na takav život, nikada nam ništa bitno neće nedostajati jer će se On pobrinuti za sve naše potrebe. Kroz nevolje ćemo postati jači. Postat ćemo blagoslov drugima, a samim time unijet ćemo i promjene u njihove živote. Nakon toga sami ćemo doživjeti mnoge blagoslove u svojim životima. Želite li vi takav život u kojem se živi za nešto više? Pozivamo vas da otvorite Knjigu života, Bibliju, kako biste se hranili njome i krenuli na najuzbudljiviji put – avanturu života sa živim Bogom.

#ŽIVI ZA NEŠTO VIŠE

OBAVIJEST O KOLAČIĆIMA

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga, kao i za dobivanje statističkih podataka o tome kako korisnici pregledavaju naše stranice. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.